Het leven als monnik…

Hallo allemaal,

Deze morgen werden we gewekt door een stralend zonnetje. Ons humeur kon niet meer stuk. Na opnieuw een heerlijk ontbijt, stapten we vol goede moed richting molen. De Zuid-Abdijmolen kent voor ons geen geheimen meer. De enige, echte molenaar vertelde het ene interessante verhaal na het andere. We beklommen de molen via de buitentrap en binnenin gleden we als echte acrobaten van het touw. We konden rondom de molen verder genieten van het zonnetje.

We keerden terug naar het Reigersnest waar ons heerlijke wraps als middagmaal opwachtten. Wat smaakte deze heerlijk. Na een stukje fruit als dessert, trokken we opnieuw onze stapschoenen aan om naar het abdijmuseum: Ten Duinen te trekken. Daar maakten we kennis met het leven van een monnik. Erg gezellig zal het toen niet geweest zijn. We leerden enorm veel bij en zullen er zeker één en ander kunnen over vertellen.

Na een vieruurtje, trokken we nog een ‘monnikenfoto’. Stilletjes slaat de vermoeidheid bij sommige kinderen toe. Even een rustmoment op de kamer doet wonderen. En nu… SPANNEND… ons verkleden als echte ‘zeerotten’. We vieren een klein feestje vanavond na het lekkere ‘laatste’ avondmaal. Tomatensoep, schnitzel, couscous en een ijsje zullen ons zeker smaken.

We keren morgen moe, maar ontzettend voldaan terug. Jullie mogen ons tussen 15 uur en 15.30 uur verwachten op school. We kijken er toch wel een beetje naar uit om jullie terug te zien 😉

Tot morgen,

de zeefeestvierders

Advertenties

4 gedachtes over “Het leven als monnik…

 1. hallo iedeereen ,
  hopelijk genieten jullie ervan .
  Ik ben in ieder gevan al jaloers maar dat is niet erg ik ben naar sneeuwklassen geweest en dat is veel beter . Jullie mogen eigenlijk van mij jaloers zijn : )
  Gelukkig dat jullie morgen terug komen want anders zou ik beginnen te wenen .
  Nee , mopje ik ween nooit : )
  Tot morgen mijn kiki en geniet er nog maar van .
  Veel kusjes Maelys

  Like

 2. Dag Kiri,
  Maandag ochtend heb ik een stukje Kiri op mijn brood gegeten. Sinds dan is mijn Kiri weg van huis. Ze is gemakkelijk erkenbaar: 2 ogen, een neus, 2 bennen om heel vlug te lopen et een mond om altijd te lachen. Zouden jullie mijn Kiri gezien hebben, breng ze AUB terug, ik hou zoveel van haar.

  Kaasmama

  Like

 3. Marina swalus

  Hé Luka , wouwwww zeg wat hebben jullie al veel gezien en gedaan . Volgende keer als we samen naar zee gaan ga jij ons alles vertellen over de zee. We kijken er naar uit om binnenkort al je verhalen te horen. Amuseer je nog en geniet nog volop van de laatste dag aan het zeetje . Peter keddi xxxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s